Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Whitepaper

Taal

Nederlands

Downloads

Huis van persoonsgerichte zorg

Gepubliceerd op: 04-03-2022

Hoe zorg jedat iedereen in de organisatie persoonsgerichte zorg omarmt?Van kok tot zorgverlener, van portier tot manager. Gebruik het 'Huis van persoonsgerichte zorg' als leidraad en gespreksmodel.

Persoonsgerichte zorg komt het best tot zijn recht als alle medewerkers en disciplines vanuit dezelfde visie werken. Het werkt pas echt in de beleving van de cliënt als iedereen deze benadering omarmt. Van kok tot zorgverlener, van portier tot manager. Hoe kun je zo’n cultuuromslag realiseren? Gebruik het 'Huis van persoonsgerichte zorg' als leidraad en gespreksmodel.

White paper

Het white paper ‘White paper - integrale aanpak van persoonsgerichte zorg’ beschrijft een integrale aanpak met aandacht voor zorgverleners, cliënten, de organisatie en zorginkopers. Het is een praktische handleiding waarmee zorgverleners en zorgmanagers in hun eigen organisatie aan de slag kunnen.

Download het white paper - Integrale aanpak (pdf, 2014, gecheckt 2022) onder downloads.

Deze publicatie is een vervolg op het white paper Wat is persoonsgerichte zorg? (pdf, 2013, gecheckt 2022), te vinden onder downloads.

House of Care

Het Huis van persoonsgerichte zorg is gebaseerd op de ‘Co-creating Health’-aanpak en het ‘House of Care’-model uit Engeland. Een denktank, georganiseerd door Vilans, vertaalde de inzichten uit Engeland naar een Nederlands model voor persoonsgerichte zorg. Zorgverleners, managers van zorggroepen, vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties, InEen en Zelfzorg Ondersteund! namen deel aan de denktank.

Downloads