Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Handreiking Puzzelen in de polder

Gepubliceerd op: 02-02-2024

Er bestaan veel overeenkomsten tussen hoe we kijken naar, de werkwijzen en hulpmiddelen van Positieve Gezondheid, Samen beslissen en Proactieve zorgplanning. Maar bij welke situatie past welk hulpmiddel nu het beste? De handreiking Puzzelen in de polder helpt bij het maken van keuzes.

De levensloop van Max en Mia

In de handreiking staat welke werkwijzen en hulpmiddelen je op verschillende momenten in een mensenleven kunt gebruiken. Bij alle werkwijzen wordt er gekeken naar wat er belangrijk is voor de persoon die zorg of ondersteuning nodig heeft. Er wordt in de handreiking gebruikt gemaakt van een levensloop van twee verzonnen personen: Mia en Max. De voorbeelden van Mia en Max laten zien hoe werkwijzen en hulpmiddelen elkaar kunnen versterken.

Inspiratie voor zorgprofessionals

De handreiking inspireert en helpt zorgprofessionals, kwaliteitsmedewerkers en beslissers in de langdurige zorg. Het ondersteunt je bij het maken van keuzes én het onderbouwen van deze keuzes.

Kom naar de workshop op 26 februari

Wij praten graag nog met je door over de handreiking en of je de methodes kunt gebruiken in de praktijk. Op maandag 26 februari 2024 van 12.00-13.00 uur organiseren we daarom een gratis online workshop. We lichten de handreiking toe en wisselen graag van gedachten met je!

Meld je aan door een e-mail te sturen aan e.vanwijk@vilans.nl

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Contactpersoon

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Vilans