Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

NVLF, DGO, Ergotherapie Nederland, De Haan Ergotherapie, Vilans en Nederlandse Vereniging van Di√ętisten.

Downloads

Handreiking eten en drinken bij dementie

Gepubliceerd op: 30-01-2023

Lekker en plezierig eten en drinken is zo verweven in ons dagelijks leven, dat het soms moeilijk voor te stellen is dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor mensen met dementie kan eten en drinken soms lastig zijn. Of zelf onplezierig. Vooral wanneer de dementie vordert.

Dementie

Dementie veroorzaakt schade aan de hersenen. Hierdoor verwerken de hersenen informatie minder goed. Bij beginnende dementie is de schade nog niet zo groot. Mensen kunnen dan nog veel zelfstandig doen. Dit verandert wanneer de dementie verergert. Mensen worden afhankelijker van de hulp van anderen. Dit geldt ook voor hulp bij eten en drinken. Veel mantelzorgers willen dan nog graag iets betekenen op het gebied van eten en drinken. Toch kan het bijstaan van een naaste met dementie in het verpleeghuis ingewikkeld zijn.

De handreiking

In de handreiking vind je tips om problemen te herkennen en zelf iets te kunnen doen. Ook ontvang je algemene informatie over de meest voorkomende problemen bij eten en drinken bij mensen met dementie in het verpleeghuis.

De handreiking voor zowel print als digitaal vind je onderaan deze pagina bij Downloads.

Downloads