Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

E-learning

GOED omgaan met dementie

Gepubliceerd op: 15-09-2020

GOED staat voor: - Geruststellen - Oogcontact maken - Even meedenken - Dankjewel

In de online training ‘Dementievriendelijk? Doe GOED’ leer je omgaan met mensen met dementie. Je krijgt 4 situaties te zien waarin iemand met dementie jouw hulp goed kan gebruiken. Met elke vraag kun je 0, 1 of 2 punten verdienen. Afhankelijk van jouw reactie wordt de situatie beter, slechter of blijft deze gelijk.

De training is onderdeel van de landelijke campagne Samen dementievriendelijk. Deze campagne wordt uitgevoerd door Alzheimer Nederland en PGGM. Ook Albert Heijn, Connexxion Taxi Services en de gemeente Amsterdam ondersteunen de campagne.

Training in de thuiszorg

Als thuiszorgmedewerker ontmoet je vaak mensen met (beginnende) dementie. Door verschillende signalen en ontwikkelingen is het soms lastig om dementie in praktijksituaties te (h)erkennen. In de online training 'In de thuiszorg' leer je door middel van praktijksituaties om contact te maken met dementie bij cliënten, zodat je nog beter met hen om kunt gaan. Elk onderdeel, volgens de GOED-methode, bevat drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende praktijkvoorbeelden voorbij.

Ga naar

Samendementievriendelijk

Doe nu de online training (eerst inloggen) op de website Samendementievriendelijk.nl.