Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

E-learning

Organisatie / Uitgever

Free Learning

E-learning: Werken met Joodse cliënten

Gepubliceerd op: 06-10-2022

Om goede zorg te kunnen verlenen moet je je kunnen verplaatsen in de cliënt. Dan begrijp je beter wat er in hem of haar omgaat, wat er voor hem of haar belangrijk is en waarom hij of zij misschien onverwacht reageert. De religieuze achtergrond kan daarbij van invloed zijn. Daarom heeft het Joods Zorgnetwerk een e-learning laten maken met basiskennis over het Jodendom.

In deze e-learning van Free Learning leer je onder andere de antwoorden op vragen zoals 'hoe gaan Joodse mensen om met de rustdag, de sjabbat? Wat kun je dan wel en niet doen?  En hoe zit het met eten (de spijswetten)? Deze module is voor iedereen die werkt met Joodse cliënten.

Je maakt de e-learning anoniem op je desktop, laptop, tablet of smartphone. Nadat je minimaal 80% van de vragen goed hebt beantwoord ontvang je een certificaat. Je kunt deze e-learning beginnen zonder enige voorkennis en bent hier ongeveer 30 minuten mee bezig.

De e-learning bestaat uit twee delen. De tweede module is een vervolg op deel 1. We raden je aan om eerst ‘Werken met Joodse cliënten (deel 1)’ te volgen. Als je dat al hebt gedaan, dan kun je meteen beginnen met deel 2.

Laatst bijgewerkt op: 01-11-2023