Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Omgaan met ethische dilemma’s rondom de Wzd in de thuissituatie

Gepubliceerd op: 07-02-2024

Hoe ga je om met ethische dilemma’s die je tegenkomt als je werkt met de Wet zorg en dwang in de thuissituatie? Bij Opella is voor dilemma's rond zorg en dwang de werkwijze in het bespreken van ethische dilemma’s in detail uitgewerkt. Het resultaat is een aantal praktische richtlijnen die zorgverleners kunnen gebruiken om de dagelijkse praktijk van dementiezorg te ondersteunen.

Het Wzd Grand Café - Ambulant gemist? Kijk de sessie over ethiek terug in onderstaande video: 

YouTube video thumbnail

In deze vlog laat Nellie Pels van Opella zien op welke manier zij collega's helpen bij deze dilemma's. Hoe zij de werkwijze van moreel beraad hiervoor inzetten, en waarom dit zo belangrijk is. Bekijk de vlog van Opella over ethische dilemma's:

YouTube video thumbnail

Over de praktijktuinen

Hoe pas je de Wet zorg en dwang (Wzd) toe in de thuissituatie? Om daar zicht op te krijgen is ActiZ in 2021 gestart met praktijktuinen waar 6 zorgorganisaties aan deelnemen. Zij brengen vraagstukken, oplossingen en problemen in kaart.

Lisette: ‘Die interventies zetten we nog steeds in, maar we gaan nu veel vaker met cliënten en naasten het gesprek aan. Er is steeds meer inzicht dat mensen met dementie over heel veel dingen nog iets kunnen vinden.’

Lees meer over de praktijktuinen 

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Video

Organisatie / Uitgever

Opella 

Programma's / projecten

Wet zorg en dwang (Wzd)