Naar hoofdinhoud Naar footer

E-Learning over dementie en onrust in de groep

Gepubliceerd op: 01-01-2019

Als zorgmedewerker op een afdeling voor mensen met dementie kun je te maken krijgen met onrust in de groep bewoners. Hoe ga je daarmee om? In deze gratis e-learning zie je welke factoren voor onrust in de groep kunnen zorgen en krijg je tips hoe jij daar invloed op kunt uitoefenen.

De e-learning duurt ongeveer 20 minuten en is verdeeld in drie delen. Je vindt de e-learning onderaan deze pagina. Je krijgt eerst de casus te zien van een afdeling van een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Vervolgens leer je welke sociale, fysieke en organisatorische factoren voor de onrust zorgen.

  • Sociale omgeving: Dit zijn factoren die gaan over personen. Wat is jouw invloed op de onrust? Of is er misschien bezoek dat voor onrust zorgt?
  • Fysieke omgeving: Dit kan bijvoorbeeld een tv of radio zijn die zorgt voor te veel prikkels bij bewoners.
  • Organisatie: Hoe is de organisatie waar je werkt ingericht? Heb je voldoende tijd om alles te doen? En is er voldoende bezetting in de groep?

Centrum voor Consultatie en Expertise

De interventie is ontwikkeld door het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Bij het CCE kun je terecht voor expertise over ernstig probleemgedrag. CCE ontwikkelde twaalf e-learning modules voor verzorgenden in de VVT. Het centrale thema van elke module is de relatie tussen dementie en probleemgedrag. Telkens staat een ander onderwerp binnen dat thema centraal.

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

De interventie is ontwikkeld door het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Bij het CCE kun je terecht voor expertise over ernstig probleemgedrag.