Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Brochure

Organisatie / Uitgever

Rutgers

Brochures over de invloed van ziektes

Gepubliceerd op: 31-03-2020

Op de website van Rutgers staan verschillende brochures over uiteenlopende ziekten die invloed hebben op het seksuele leven van mensen.

  • Diabetes kan een grote invloed hebben op seksualiteit. Deze brochure gaat over de seksuele problemen die daardoor kunnen ontstaan en wat daaraan te doen is. Brochure Diabetes en seksualiteit op website van Rutgers.
  • Astma of COPD en seksualiteit. Astma en COPD kunnen invloed hebben op het seksuele leven, zoals minder zin hebben, opwindingsproblemen en erectieproblemen. Dat kan door de ziekte zelf komen, maar ook door de medicijnen of de manier waarop men ermee omgaat. Brochure Astma, COPD en seksualiteit op de website van Rutgers.
  • Seksualiteit en een chronische ziekte. Deze brochure is voor mensen met een chronische ziekte en hun partner, die meer willen weten over de mogelijke invloed van een chronische ziekte op hun seksuele leven. Brochure Seksualiteit en een chronische ziekte (pdf).
  • Hart- en vaataandoeningen en seksualiteit. Mensen met hart- en vaataandoeningen kunnen last hebben van hartkloppingen, pijn op de borst en benauwdheid tijdens het vrijen. Vrouwen kunnen na een hartoperatie last hebben van blijvende klachten aan hun operatiewond, zoals pijn uitstralend naar de borsten en een verminderde gevoeligheid van de borstkas. Brochure Hart en vaataandoeningen en seksualiteit op de website van Rutgers.
  • Parkinson en seksualiteit. Parkinson kan op verschillende manieren invloed hebben op seksualiteit, zoals minder zin in seks, pijn bij het vrijen en orgasmeproblemen. Lees meer over Parkinson en seksualiteit op de website van Rutgers.
  • Meer informatie over de invloed van aandoeningen en ziekten op de website van kenniscentrum Rutgers, op de pagina ziekten en lichamelijke ongemakken van Rutgers.
  • Alle brochures zijn ook op papier te verkrijgen voor 50 cent per stuk, via de webshop van Rutgers.

Ook op de website van Sick and Sex is informatie te vinden op het gebied van seksualiteit, intimiteit en de relatie met ziekten. Zie de website Sick and Sex.