Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Dementie

Ken jij de wensen en behoeftes van jouw cliënten met dementie? 09/09/2021

Hoe zou jij je oude dag willen inrichten? Wil je in een bosrijke omgeving wonen, of liever in de stad? Het zijn vaak beladen vraagstukken waar voor, of tijdens vroege stadia van dementie, slechts in kleine mate bij wordt stilgestaan. Toch is het ophalen van wensen en verlangens belangrijk. Het maakt het mogelijk om persoonsgerichte zorg te bieden en daarmee de oude dag van bewoners zo in te richten zoals zij dat graag willen. 

Het betrekken van mensen met dementie is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. In het project ken.mij onderzoekt Vilans samen met Studio Laura Koenen hoe ontwerpgericht denken dit proces kan gaan ondersteunen. Het is een bijzondere samenwerking tussen ons kennisinstituut en de creatieve industrie. 

Voordat we aan de slag gaan met nieuwe creatieve mogelijkheden zijn we benieuwd hoe het leren kennen van een (nieuwe) bewoner met dementie op dit moment gaat. Help jij mee dit in kaart te brengen? Laat het ons weten via de vragenlijst.

Naar de vragenlijst

Update vragenlijst: inmiddels hebben we voldoende aanmeldingen voor deze vragenlijst ontvangen en is de vragenlijst gesloten. 

De toolkit Ken.mij testen in uw zorgorganisatie?

Zou deze toolkit met creatieve methoden iets zijn voor jouw organisatie? Laat het dan weten. Vilans is op zoek naar organisaties die de toolkit willen testen in de periode september/oktober. 

Zorgprofessionals van deelnemende zorgorganisaties ontvangen de toolkit die handvatten biedt om op een andere, creatieve manier de wensen en behoeften van (nieuwe) bewoners naar boven te halen. Een ontwerper komt langs om de toolkit toe te lichten waarna deze in een periode van 4-6 weken worden toegepast. Na die periode bespreken we de ervaringen die zijn opgedaan. We kunnen dan samen met de zorgprofessional de toolkit verder ontwikkelen.  

Neem voor deelname, of voor meer informatie over ken.mij contact op met Dianne Vasseur.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.