Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vernieuwend zorgen

Waardigheid en trots-congressen: meld je nu aan! 13/10/2021

De inschrijving voor de Waardigheid en trots-congressen is geopend. Hét jaarlijkse congres voor zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg. Door corona werd het congres vorig jaar afgelast, maar gelukkig kunnen we dit jaar weer bij elkaar komen. Daarom zijn er dit jaar – anders dan anders – zelfs vier congressen op verschillende locaties:.

De locaties en data zijn:

Elk congres heeft een online programma. Kom langs op één van de locaties, neem deel aan inspirerende sessies en stel je eigen online programma samen.

Meld je aan

Goede kwaliteit van zorg

Samen werken aan steeds betere verpleeghuiszorg. Daar draait het om in het programma Waardigheid en trots. Dat is ook in de coronaperiode onverminderd het doel gebleven. Onder moeilijke omstandigheden heeft toch iedereen alles op alles gezet om een goede kwaliteit van zorg te leveren. 

Tijdens de congressen blikken we met mensen uit de verpleeghuissector terug én kijken we vooruit. Wat hebben we de afgelopen jaren met elkaar bereikt? Wat zijn de ervaringen en ontwikkelingen? Wat zijn de geleerde lessen? En hoe geven we vorm aan vernieuwing en verbetering? 

Vier congressen, vier data, vier thema’s

Op elk congres staan keynotes van sprekers uit de zorg, paneldiscussies en sessies op het programma. Luister naar interessante expert-sprekers als Anne-Mei The, Foppe de Haan, Teun Toebes, Aukje Nauta, Philip Idenburg, Jethro Hardeman en Rens Brankaert. In de middagprogramma’s is een flink aantal sessies gepland, waarin experts en professionals uit de praktijk van zorgorganisaties hun kennis en ervaringen delen. Ook heeft elk congres een informatiemarkt.

Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren en Toekomst verpleeghuiszorg: op elk congres staat één van deze thema’s centraal in de ochtend. De plenaire opening, keynote spreker en een aantal sessies staan in het teken van dit thema. Dit zijn ook de onderdelen die online te volgen zijn. Bekijk hieronder welk thema op welk congres centraal staat en het hele sessie-aanbod: 

Let op: In de middag zijn er sessies rond alle vier de thema’s: Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren, Toekomst verpleeghuiszorg.

Ook online programma beschikbaar

Vind je het prettiger om de congressen vanuit huis of vanaf je werkplek bij te wonen? Dan kan dat ook! De plenaire opening in de vorm van een talkshow en de keynote spreker wordt gestreamd. Deze plenaire opening is voor elk congres weer anders. Bij elk congres verzorgen we ook een aantal sessies die fysiek en online te volgen zijn. Op die manier kun je een persoonlijk programma samenstellen en zelfs meerdere congressen bijwonen.

Coronamaatregelen

We volgen de wettelijke coronamaatregelen die op dat moment gelden. Dat betekent dat we er nu van uitgaan dat we voor toegang tot de fysieke bijeenkomst met behulp van de CoronaCheck-app controleren of de deelnemers gevaccineerd zijn, dan wel een recente test (maximaal 24 uur oud) hebben gedaan. Deze test moet je zelf regelen.
Lees meer over de coronamaatregelen voor de congressen

Meld je nu aan

  • Bekijk de programma’s per locatie en meld je aan voor het congres en de sessies van jouw keuze. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je op locatie of online wilt deelnemen. 
    • Je kunt je maximaal voor één congres fysiek aanmelden. 
    • Online kan je je voor alle congressen aanmelden en kies je per congres welke delen van het programma je wil volgen. 
  • Ga direct naar het inschrijfformulier

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.