Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Mantelzorg

Organiseer speciale training voor jonge mantelzorgers 07/03/2020

Ondersteun je jonge mantelzorgers en wil je meehelpen om hun veerkracht en mentaal welbevinden te vergroten? Organiseer dan in april de Me-We training Jonge mantelzorgers voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar!

Jonge mantelzorgers ervaren meer psychische en emotionele problemen dan andere leeftijdsgenoten. Dit kan de gezondheid en de prestatie op school verslechteren. Als steunpunt of school heb je veel contact met jongeren die zorgen voor een naaste of ziek familielid en ben je een belangrijke steun voor hen. Met deze training onderzoeken we, met jonge mantelzorgers, hoe we hen goed kunnen ondersteunen in hun mantelzorgtaak en vergroten we hun veerkracht! 

Wat ga je doen?

Je organiseert de training speciaal voor jonge mantelzorgers tussen de 15 en 17 jaar. Samen met andere jongeren gaan zij aan de slag met praktische opdrachten, delen ze ervaringen en komen ze weer beter in hun vel te zitten. De opgedane kennis delen we ook met andere organisaties zodat er meer begrip komt voor jonge mantelzorgers en zij beter ondersteund kunnen worden. 

Wanneer?

De training start in april 2020 en duurt 2 maanden. In september is er een terugkombijeenkomst. 

Ondersteuning vanuit Me-We

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Vilans faciliteren de trainingen voor scholen en steunpunten mantelzorg vanuit het Europese project Me-We. Dit doen we door je een 1-daagse training over de DNA-V methodiek te geven op 13 op 23 maart. Daarnaast ontvang je een uitgebreide Me-We trainershandleiding, een stappenplan en online ondersteuning gedurende de training. 

Doe mee! 

Wil je ook een training organiseren of meer informatie? Neem dan contact op met:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.