Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Welbevinden en levensvragen

Vernieuwd overzicht regionale initiatieven levensvragen 21/04/2020

Ingrijpende gebeurtenissen zoals de coronacrisis hebben een grote impact op het leven van ouderen. Wanneer de toekomst onzeker wordt en gevoelens van kwetsbaarheid of isolement toenemen, kunnen levensvragen opspelen. Het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL) biedt vitale en kwetsbare thuiswonende ouderen ondersteuning op het gebied van zingeving en levensvragen. Dit aanbod vind je terug in een nieuw overzicht.

Met het nieuwe overzicht vinden professionals en vrijwilligers in de ouderenzorg nu nog makkelijker initiatieven bij hen in de buurt. Je hebt direct inzicht in locatie, doelgroep, doelstelling, aanbod en contactgegevens van elk initiatief.

Bekijk het nieuwe overzicht van regionale initiatieven 

Groeiend samenwerkingsverband

Levensvragen ouderenAandacht voor levensvragen hoort bij goede kwaliteit van zorg voor ouderen. Geestelijk verzorgers en vrijwilligers ondersteunen ouderen bij vragen over zingeving, kwaliteit van leven, ziekte, verlies van naasten of bij een naderend overlijden. Zij bieden een luisterend oor, helpen gedachten te verhelderen en begeleiden bij verdriet of rouw. 

Het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL)  is een groeiend samenwerkingsverband van organisaties die professionals en vrijwilligers inzetten bij zingeving en levensvragen. Agora, de organiserende partij achter het platform, stimuleert het opzetten van initiatieven en onderlinge samenwerking en ondersteunt mensen en organisaties in zorg, zingeving en het sociaal domein. 

Lees meer over PRIL

Verbinding in de regio

Twee keer per jaar organiseert Agora een platformbijeenkomst. Het ministerie van VWS verzoekt in een kamerbrief over de aanpak geestelijke verzorging en levensbegeleiding dat 'netwerken nog meer de verbinding zoeken met gemeenten en actoren in het sociale domein. Het matchen van vraag en aanbod moet ervoor zorgen dat uiteindelijk alle groepen die geestelijke verzorging nodig hebben die ook kunnen krijgen.' De bijeenkomsten die Agora organiseert zijn ideaal om nieuwe netwerken te vormen of uit te breiden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over PRIL? Neem contact op met Julia Hulshof van Agora, mail naar: jhulshof@agora.nl Lees meer over Agora op www.agora.nl

Naar het overzicht van regionale initiatieven 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.