Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Regeldruk

Lerende praktijk: werken aan duurzame aanpak van regeldruk! 14/02/2020

Heb je genoeg van alle (onnodige) regels en registraties in de zorg? En wil je samen met andere organisaties en landelijke partijen werken aan een duurzame aanpak voor de regeldruk? Meld je dan aan voor een van de vier lerende praktijken en ga aan de slag voor meer tijd voor zorg!

netwerk lerende praktijkEr bestaan al verschillende initiatieven om de administratielast in de ouderen- en gehandicaptenzorg te verminderen. Dit gaat vaak om het afschaffen van regels, maar in de praktijk zien we dat de regeldruk hoog blijft. In de lerende praktijken gaan we daarom een stap verder. We onderzoeken hoe regeldruk tot stand komt, welk gedrag daar aan ten grondslag ligt én wat duurzame oplossingen zijn. Doe je ook mee?!

Wat je gaat doen

In vier middagen ontwikkel en toets je interventies en oplossingen om de kern van regeldruk aan te pakken op een van de thema’s: HACCP, Incidenten en calamiteiten melden, ECD of het zorgplan. Dit doe je in een kleine samenstelling van drie zorgorganisaties en inhoudelijke experts. Samen krijg je nieuwe inzichten hoe je de administratielast kunt terugdringen. Dit kun je niet alleen in jouw eigen organisatie toepassen, maar delen we ook met de rest van Nederland!

Meld je direct aan!

Vier bijeenkomsten en thema's

Elke lerende praktijk bestaat uit 4 bijeenkomsten. Daarnaast werk je tussen de sessies door in je eigen organisatie aan het testen van interventies en het ophalen van inzichten. De startdatum van de lerende praktijk hangt af van jouw gekozen thema:

Een lerende praktijk bestaat uit organisaties uit de ouderenzorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg.

Meld je aan voor de lerende praktijk

Meld je aan met je team voor één van de vier lerende praktijken. Wij nemen vervolgens contact met je op om de inhoud verder te bespreken. Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl

Werken aan meer tijd voor zorg

Naast de lerende praktijken organiseert Vilans ook schrap- en snapsessies waar je de regeldruk in jouw organisatie in kaart brengt en terug dringt. Met als doel, minder regels en meer tijd voor zorg! Dit doen we vanuit het programma (Ont)Regel de Langdurige Zorg, samen met partners en het ministerie van VWS. 
Mogelijkheden om regeldruk terug te dringen

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.