Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Medicatieveiligheid

Knelpunten gezocht bij overdragen medicatiegegevens 16/01/2020

Welke knelpunten zijn er in de praktijk met de overdracht van medicatiegegevens tussen verpleeghuizen/thuiszorg en trombosedienst? En tussen verpleeghuizen/thuiszorg en ziekenhuizen? Wat zou beter kunnen? Wij horen het graag!

Bij het overdragen van medicatiegegevens (zoals wijzigingen in middel en/of dosering) gaat er veel goed maar soms loopt het niet goed. Op landelijk niveau wordt gewerkt aan verbetering van de overdracht van medicatiegegevens. Daarom willen we graag beter in beeld krijgen welke knelpunten de medewerkers in de thuiszorg en verpleeghuizen nu ervaren in de afstemming met de trombosedienst (bijvoorbeeld over de wisselende doseringen medicatie) en met de ziekenhuizen (bijvoorbeeld na ontslag, na polikliniek-bezoek). Met jullie inbreng kunnen we kijken hoe afspraken beter gemaakt kunnen worden.

Wat zijn jouw knelpunten?

  • Wat is het knelpunt / zijn de knelpunten? (Is het een knelpunt in de overdracht tussen de organisaties en/of professionals? Of binnen de eigen organisatie, bijvoorbeeld de gegevens van de trombosedienst komen wel binnen bij de thuiszorg, maar komen niet tijdig bij de juiste medewerker terecht)
  • Wat is volgens jou de oorzaak van het knelpunt?
  • Wat zou de trombosedienst of het ziekenhuis beter kunnen doen?
  • Wat zou jouw organisatie beter kunnen doen?
  • Wat heb je daarvoor nodig als professional?
  • En wat je verder over het verbeteren van dit knelpunt kwijt wilt!

Stuur je reactie vóór 15 februari naar Antoinette Bolscher: a.bolscher@actiz.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.