Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Onderwijs

Gebruiksboekje is vernieuwd 24/01/2020

Het GebruiksBoekje over het goed gebruiken van hulpmiddelen is weer verschenen, compleet met alle nieuwe technieken en extra informatie over bijvoorbeeld het voorkomen van huidschade door transfers.

Het 140 pagina’s tellende boekje met duidelijke illustraties gaat over alle mogelijke zorghandelingen van verplaatsen tot wassen. Hoe kun je hulpmiddelen goed en veilig gebruiken? Boordevol slimme trucs om fysieke belasting te voorkomen. Dit is fijn voor de zorgmedewerker, maar ook voor de cliënt. Het stimuleert ook de zelfredzaamheid van cliënten. Het boekje is bedoeld voor ergocoaches, zorgverleners, leerlingen en mantelzorgers.

Het Gebruiksboekje kost € 4,75 per stuk, exclusief verzendkosten en 6% BTW. Wie er meer dan 50 bestelt, krijgt korting. Te koop via de webshop van Locomotion.

Ergofilm: fysieke overbelasting voorkomen

Naast het GebruiksBoekje ontwikkelt Locomotion filmpjes en Freelearnings over het goed gebruik van hulpmiddelen, kijk op de website van Locomotion. Ergofilm is een nieuw initiatief van Locomotion waar filmpjes van zorgprofessionals gedeeld worden. Hoe kun je fysieke overbelasting voorkomen? Iedereen kan filmpjes insturen. Bekijk de filmpjes over weerstand en agressie op Ergofilm.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Monique oosterbasn 13/2/2020

Ik wou graag zo'n gebruiksboekje bestellen de nieuwste dan.en over fysieke belasting als je ouder bent .maar het emailadres adres werkt niet