Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vernieuwend zorgen

Free Learning over wetgeving en financiering ouderenzorg 09/04/2021

Wie betaalt de zorg die jij levert? En hoe regel je dat? Hoe zit het met de wetten Wmo, Zvw en de Wlz? Je leert het in deze Free Learning van het Van Kleef Instituut en LOCOmotion.

In 2017 waren de drie wetten fundamenteel aangepast en was er veel verwarring en behoefte aan kennis. Via een Free Learning-module konden zorgverleners meer te weten komen over de wetten. Inmiddels zijn deze wetten hier en daar weer aangepast en is de Free Learning grondig geactualiseerd.

De module bestaat uit 20 vragen. De vragen gaan bijvoorbeeld over welke ondersteuning door de Wmo wordt gefinancierd, daarnaast krijg je enkele stellingen over de wetten.    

In totaal ben je ongeveer 30 minuten met de module bezig. Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord kun je een certificaat met je naam downloaden. Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten).

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Marjolein A. W. Faber 14/4/2021

De free learning klopt wel, alleen worden de goede antwoorden ook genoemd in het antwoord. Je moet zelf lezen wat je vergeten hebt of te veel hebt ingevuld.


Danielle 10/4/2021

Deze module zit niet goed in elkaar... ik vul de antwoorden in en hij rekent het fout en reageert dan op wat ik niet ingevuld heb. Is dit bij jullie bekend. Het lijkt erop dat je de foute antwoorden aan moet vinken in plaats van de juiste....
Groet,

Daniëlle, verpleegkundige