Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Onderwijs

Free Learning over aan- en uitkleden 29/01/2021

Zorgverleners en mantelzorgers helpen cliënten dagelijks bij het aan- en uitkleden. In deze Free Learning-module leer je meer over het handig, ergonomisch en met zo min mogelijk (huid)belasting voor de cliënt aan- en uitkleden.

De module bestaat uit 18 vragen. Naast vragen over ergonomisch aan- en uitkleden leer je ook meer over zorgspecifieke kleding en handige hulpmiddelen zoals de glijmouw, glijhandschoen en de glijbroek. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor het omgaan met spasmes. 

In totaal ben je ongeveer 30 minuten met de module bezig. Als je meer dan 80 procent van de vragen goed hebt beantwoord kun je een certificaat met je naam downloaden. 

Accreditatie

Bij goed resultaat krijg je voor deze module 1 accreditatiepunt (€ 4,- administratiekosten) voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden van V&VN. Het certificaat is altijd gratis.

De door AllYouCanLearn gefinancierde module ‘Aan- en uitkleden’ is gemaakt door experts van Visiek, LOCOmotion en het Belgische Attractive2Wear.

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

farih fatima 12/3/2022

basiszorg