Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Theatervoorstelling Familiefabels

De Theatervoorstelling 'Familiefabels' brengt familieparticipatie op een interactieve, snelle en leuke manier onder de aandacht bij voor studenten Zorg & Welzijn en andere ROC-opleidingen waar samenwerking met de familie een rol speelt. Infotainment ten top!

Het wordt voor zorg- en welzijnsmedewerkers steeds belangrijker om samen te werken met mantelzorgers en andere familieleden van hun cliënten. Want in de toekomst zullen meer taken bij de familie en andere mantelzorgers komen te liggen. Maar deze samenwerking gaat nog niet vanzelf. Zorgmedewerkers geven aan dat ze graag meer kennis en scholing krijgen om beter samen te kunnen werken met de familie van hun cliënten.

FamiliefabelsMisverstanden in beeld

Verkeerde beelden over familie en mantelzorgers staan participatie vaak in de weg. Veelgehoorde misverstanden: 'de familie heeft nooit tijd' of 'als de familie een fout maakt, is de zorgorganisatie aansprakelijk'. Met de theatervoorstelling 'Familiefabels’ leren de studenten misvattingen te doorzien en familie en mantelzorgers te betrekken. De Theatervoorstelling is een inspirerende aanvulling op de kennisbundels voor docenten zorg & welzijn. Het brengt familieparticipatie op een interactieve, snelle en leuke manier onder de aandacht bij voor studenten Zorg & Welzijn en andere ROC-opleidingen waar samenwerking met de familie een rol speelt. Infotainment ten top!

Lees meer over Familieparticipatie op deze website.

mantelzorg ouderenFamilietypetjes

Toneelspeelster en expert familieparticipatie Yvonne de Jong kruipt in de huid van familietypetjes en brengt de misverstanden tot leven. Theo Royers, auteur van de Familiefabels, knoopt tussen de monologen door het gesprek aan met de studenten. Hij biedt handreikingen om familieleden te bereiken en meer te betrekken bij de zorg en welzijn.

Doelstellingen

Na afloop van de voorstelling:

  • zijn misvattingen over de betrokkenheid van familie uitgesproken en opgeklaard.
  • is er een gezamenlijke zienswijze over familieparticipatie.
  • zijn er praktische handreikingen om met familieleden om te gaan.

Voor studenten Zorg & Welzijn

De voorstelling is geschikt voor studenten Zorg & Welzijn, maar ook van andere ROC-opleidingen waar het samenspel met de familie een rol speelt. De verschillende opleidingen kunnen gezamenlijk de voorstelling op het podium brengen. Of verbinding zoeken met andere ROC’s in de regio. Wij spelen voor kleine en voor grote groepen.

Familiefabels mbo en hboDuur

De voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur. De uitvoering is op locatie bij de ROC’s. Vilans zorgt voor de geluidsapparatuur en theaterbenodigdheden. De school stelt ruimte en stoelen beschikbaar.
Na afloop ontvangen de deelnemers de mooi geïllustreerde folder Familiefabels. De docenten ontvangen de Toolkit Familieparticipatie

Investering

€ 1.750,- inclusief reiskosten en btw. Deze prijs is gebaseerd op de inzet van 2 personen. Bij twee voorstellingen op 1 dag, € 750,00,- korting op de tweede voorstelling.

Voor 2019 is deze voorstelling helaas volgeboekt.

Contactpersoon

Yvonne de Jong, expert Familieparticipatie bij Zorg voor Beter en programmamedewerker bij Vilans. Zij adviseert over Familieparticipatie, social media in de zorg en digitaal communiceren met de familie. 
y.dejong@vilans.nl / 030-7892402/06-22810376.