Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Denk jij mee over eenzaamheid? 16/05/2022

Zie je regelmatig eenzaamheid bij ‘jouw’ bewoners of cliënten en zou je hier graag meer aan willen doen? Of heb je hier al ideeën over? Dan hebben we jouw hulp hard nodig. Of je nu werkt als (wijk)verpleegkundige, verzorgende, welzijnsmedewerker of vrijwilligers coördinator; jouw input is welkom.

Graag vormen wij met jou en de andere deelnemers een leernetwerk. In het leernetwerk gaan we samen aan de slag met de volgende vragen:

  • Hoe ga jij als professional om met (signalen van) eenzaamheid? 
  • Wat zou je helpen om in te gaan op het onderwerp eenzaamheid tijdens je werk?  
  • Welke dilemma’s en mogelijkheden kom je tegen? 
  • Welke informatie gebruik je of mis je juist?  

Door jouw ervaringen en behoeften als zorgprofessional te verzamelen, onderzoeken we in hoeverre de bestaande informatie daarbij aansluit. We werken samen aan handvatten die jou en andere collega’s gaan helpen. 

Vier keer digitaal samen

We komen als leernetwerk 4 keer samen. De bijeenkomsten vinden digitaal plaats. De volgende bijeenkomst is op:

Aanmelden

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Elize van Wijk e.vanwijk@vilans.nl met daarin je naam en functie. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer informatie over het leernetwerk en de eerste bijeenkomst.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is voor iedereen anders en daarom ook niet voor iedereen gemakkelijk op te lossen. Ouderdom brengt vaak een verlies van waardevolle relaties met zich mee, een belangrijke oorzaak van eenzaamheid. Wat is eenzaamheid en wat kunnen we doen om eenzaamheid tegen te gaan?
Lees verder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.