Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisbundel Zelfmanagement-ondersteuning

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Voor mbo- en hbo-docenten en (toekomstige) zorgprofessionals is de kennisbundel Zelfmanagement-ondersteuning gemaakt. De kennisbundel staat vol met actuele kennis en leermiddelen. ​Hogeschool Rotterdam ontwikkelde de kennisbundel in samenwerking met Vilans en is financieel mogelijk gemaakt door ZonMw. De kennisbundel bevat films, animaties en veel bruikbare opdrachten voor onderwijs en praktijk.

De kennisbundel maakt duidelijk wat zelfmanagement-ondersteuning van mensen met verschillende chronische gezondheidsproblemen inhoudt en welke kennis, houding en vaardigheden (aankomende) zorgverleners daarvoor nodig hebben. De nadruk ligt op hoe je als zorgverlener ondersteuning van zelfmanagement en eigen regie in de praktijk brengt. Docenten van hbo- en mbo-opleidingen kunnen de inhoud direct gebruiken in hun lessen. De inhoud is een bewerking van het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ (BSL).

Samenwerking 

Tijdens de ontwikkeling van de kennisbundel is samengewerkt met experts op het gebied van zelfmanagement en zelfredzaamheid, docenten van verschillende mbo- en hbo-scholen, lectoren van het Platform Zelfmanagement, en vertegenwoordigers van Vilans, VKI, Vitale Delta en V&VN.

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Hogeschool Rotterdam en Vilans