Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zelf aan de slag gaan met duurzaamheid in jouw zorginstelling

Gepubliceerd op: 18-03-2024

Wil jij je meer verdiepen in duurzame zorg? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Of hoe je een groene beweging start binnen jouw organisatie? Dit overzicht van websites en tools helpt je hierbij op weg. Bekijk wat er bij jou past.

Groene Zorg Alliantie

  • De Groene Zorg Alliantie is een koepelorganisatie voor zorgprofessionals die zich inzetten voor vergroening van de zorg en voor de gezondheid van onze planeet. Je kunt hier onder andere jouw duurzame zorgcommissie of jouw green team aanmelden.

Milieuplatform Zorgsector

De KlimaatDokter

  • Ga aan de slag als klimaatdokter. Vier specialisten ouderengeneeskunde zijn dit initiatief gestart en zetten voor je op een rij wat de mogelijkheden zijn om in actie te komen voor het klimaat. Of dit nu thuis op de bank is, op je werk of met een protestbord op straat, vind een manier die bij jou past.

Greendish 2050 Guidelines

  • Greendish heeft hun kennis gebundeld in een gids met praktische richtlijnen die jou helpen bij het samenstellen van een duurzaam en gezond menu: de Greendish 2050 Guidelines.

Infographic: invloed van natuur op bewoners

  • Waarom is natuur zo gezond en heeft het een goede invloed op cliënten en bewoners? Bekijk de infografic van Pennemes en kom erachter.

De Milieubarometer

  • Krijg inzicht in de CO2-voetafdruk afdruk van jouw organisatie met De Milieubarometer. Hiermee wordt getoond waar de milieuwinst van jouw organisatie zit.

Expertisecentrum Verduurzaming Zorg

Toolkit Duurzaamheid van ActiZ

  • ActiZ heeft een toolkit over duurzaamheid ontwikkeld om zorgorganisaties meer handvatten te bieden om aan de slag te gaan met duurzaamheid en het een onderdeel van het denken te maken. Hierin zit gereedschap zoals informatie over verplichtingen en wetgeving, hulpmiddelen voor verduurzaming, inspirerende voorbeelden en handige websites.