Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over zorg thuis

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Zorg thuis
Zorg thuis > ZZP'er in zorgteams krijgt contactgegevens niet
View modes: 
User avatar
Guest
M. Tral - 7-9-2017 16:36:19
   
ZZP'er in zorgteams krijgt contactgegevens niet
Ik ben ZZP'er in de zorg en werk voor een dementerende cliënt. Mijn opdrachtgever (familie van cliënt) geeft mij - naar eigen zeggen om privacy-redenen - niet de contactgegevens van de overige verzorgenden van het team, en wil geen rooster in de zorgmap doen. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Hoe zouden jullie reageren? Ik voel me er onbehaaglijk onder, en denk dat het de kwaliteit van de zorg negatief beïnvloedt.
[M. Tral, verzorgende IG, zelfstandig, Ootmarsum]

User avatar
Guest
Gerda van Brummelen - 7-9-2017 16:38:32
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:ZZP'er in zorgteams krijgt contactgegevens niet
Bij het werken met mensen met dementie is afstemming met elkaar als zorgvragers wel belangrijk en kan het heel handig zijn als je als zorgvragers met elkaar kunt overleggen.
Anderzijds vindt de familie w.s. dat je nadrukkelijk met hen samen de zorg moet afstemmen en daar hebben ze ook wel gelijk in.
Via het zorgdossier kunnen jullie als zorgmedewerkers naar elkaar overdragen en dit hoort ook inzichtelijk te zijn voor de familie.
Als je toch behoefte hebt om de andere zorgverleners te ontmoeten zou je aan de familie voor kunnen stellen dat je een gezamenlijk overleg met elkaar organiseert (familie en zorgverleners)
[Gerda van Brummelen, adviseur V&VN, Utrecht]