Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over kwaliteitsverbetering

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Kwaliteitsverbetering Praktijkvragen over kwaliteitsverbetering
Kwaliteitsverbetering > Early Warning System voor in de thuiszorg?
View modes: 
User avatar
Guest
M. van Keimpema - 23-7-2019 15:07:07
   
Early Warning System voor in de thuiszorg?
Hallo,

Ik ben werkzaam als verpleegkundige in een kleinschalige zorginstelling. We geven zorg aan intramurale cliënten en aan thuiszorgcliënten. Er is niet 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig. Verzorgenden kunnen bij geval van een acute situaties beroep doen op verpleegkundigen uit een andere instelling van dezelfde organisatie.

Ik heb de vraag gekregen om een procedure te maken waarin staat omschreven hoe de verzorgende IG dient te handelen bij een acute situatie. Wanneer zijn de controles afwijkend? Wanneer moet er contact opgenomen worden met de dokterswacht?

Zelf maak ik altijd gebruik van de EWS (Early Warning System). Deze tool hanteerde ik toen ik werkzaam was in het ziekenhuis. Online lees ik dat deze tool ontworpen is voor gebruik in een klinische setting. Nu vroeg ik mij af: bestaat er ook een EWS of een soortgelijke tool die gebruikt kan worden in verzorgingshuizen of de thuiszorg wanneer er sprake is van een acute situatie?

Alvast bedankt!


User avatar
Guest
tineke Holterman - 7-3-2022 10:08:05
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:Early Warning System voor in de thuiszorg?
Hallo,

Ik ben verzorgende IG / EVV in de thuiszorg. Ik ben triage voor verzorgenden aan het implementeren in het team. Daar is een mooi boekje van te vinden van Axion continu ( Triageboekje voor verzorgenden) Hierin is ook een BIK overzicht ( beoordelings- Informatie- Kaart.
Verder kan de SBARR methode hieraan worden gekoppeld.
Ik zou voor bv diabeten bij bekende afwijkende waarden met huisarts overleggen wanneer er wat voor actie moet worden ondernomen, als dit afwijkt van het protocol.