Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over kwaliteitsverbetering

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Kwaliteitsverbetering Praktijkvragen over kwaliteitsverbetering
Kwaliteitsverbetering > Ervaringen werken met een tablet in de zorg?
View modes: 
User avatar
Guest
Sabrina Corte - 6-9-2017 15:19:12
   
Ervaringen werken met een tablet in de zorg?
Hallo,
Wij zijn voor onze studie op zoek naar instellingen die al werken met een tablet in de zorg. Graag horen we ervaringen, waar loop je tegen aan en wat kan beter. Dit kunnen we dan mee nemen naar het onderzoek. Als iemand zijn of haar ervaringen wil delen graag een reactie naar mijn e-mailadres: scorteslagharen@hotmail.com Alvast bedankt.
[Sabrina Corte, verpleegkundige i.o., Alfa-college, Schuinesloot]

User avatar
Guest
Jose Maas - 6-9-2017 15:21:43
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:Ervaringen werken met een tablet in de zorg?
Hoi, ik reageer maar even, ik werk wel in de wijk. Maar ik zou niet meer zonder iPad willen. Ik kan altijd dossier inzien, bijwerken, rapporteren, foto's maken en opslaan. Dit kan onderweg maar ook natuurlijk bij cliënt thuis, bij overleggen enz. Ook altijd de planning zien, aanpassen enz. Ook mailen naar familie, collega's enz. en info opzoeken zoals protocollen enz.
Wij hebben in de wijk een leen iPad, dus ik kan 'm mee naar huis nemen. Ik kan thuis dus ook werk voorbereiden en uitwerken en eventueel nog de slag gaan.
Ik kan me voorstellen dat het binnen een zorgorganisatie ook heel handig is. In div. ziekenhuizen wordt wel gewerkt met een aantal laptops die de verplk op een karretje meeneemt op zaal.
Wel opletten dat je niet meer op je tablet kijkt dan naar de cliënt, zeker in gesprek is het fijn dat de cliënt jou nog blijft zien en niet de iPad. Ander aandachtspunt is de hygiëne van de tablet.
Succes.
[Jose Maas, wijkverpleegkundige, amstelring, wijkzorg, Amstelveen]