Naar hoofdinhoud Naar footer

Vragenuurtje over inzet sleutelfiguren bij mensen met een migratieachtergrond en dementie

Datum/tijd

Donderdag 07 maart 2024 van 11.00 uur tot 12.30 uur

De komende maanden biedt het programma Implementatie Zorgstandaard Dementie boeiende bijeenkomsten aan rond het thema 'mensen met dementie met een migratieachtergrond’. Ontdek diverse netwerken die inspirerende ervaringen en methodieken delen over het werken met het thema 'migratieachtergrond en dementie'. Een podium voor het delen van inzichten en het opdoen van inspiratie. De tweede bijeenkomst is een Online vragenuurtje over sleutelfiguren voor mensen met een migratieachtergrond.

Sleutelfiguren en sleutelpersonen spelen een cruciale rol in het bereiken van diverse gemeenschappen in jouw regio. Ze zijn experts in het begrijpen van de diepere behoeften van mensen, het herkennen van problemen, vooral op het gebied van gezondheid.  

Maar wie zijn deze sleutelfiguren en sleutelpersonen eigenlijk? Wat is het verschil tussen hen? én hoe kun je met hen in contact komen? Jennifer van den Broeke van Pharos staat klaar om meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden voor iedereen die hiermee aan de slag wil. Daarnaast wordt het vragenuurtje aangevuld met de sessie ‘Hoe bereik je mensen met een migratieachtergrond?’ 

Voor wie?

Of je nu al bezig bent met dit onderwerp of gewoon nieuwsgierig bent, iedereen is welkom. Netwerkcoördinatoren, casemanagers, zorgprofessionals, beleidsadviseurs, vrijwilligers, sleutelpersonen en mantelzorgers.

Praktische informatie

  • Datum: 7 maart
  • Tijd: 11:00 - 12:30
  • Locatie: Online

Netwerken en kennis delen: Jouw kans! 

De bijeenkomsten gaan verder dan alleen luisteren naar goede voorbeelden. Het is een interactieve gelegenheid om te netwerken, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Samen werken we vanuit de Zorgstandaard aan een inclusieve en kwalitatieve zorg voor mensen met een migratieachtergrond en dementie.

Locatie

Online

Aanmelden

Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks bijeenkomst over het thema Mensen met dementie met een migratieachtergrond. Meld je nu aan voor alle of één van de bijeenkomsten op de Agenda - Zorgstandaard Dementie. Ontdek diverse netwerken die inspirerende ervaringen en methodieken delen over het werken met het thema 'migratieachtergrond en dementie'. Een podium voor het delen van inzichten en het opdoen van inspiratie.

Deel deze pagina via: