Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Richtlijn

Downloads

Richtlijn Zelfmanagementondersteuning

Gepubliceerd op: 21-11-2023

Zelfmanagementondersteuning helpt cliënten of bewoners om te gaan met de gevolgen van een aandoening, ziekte of beperking. De cliënt of bewoner staat hierbij centraal. Deze ondersteuning krijgt iemand van een zorgprofessional, naaste of het sociaal netwerk.

Waarom deze richtlijn?

In de langdurige zorg wordt veel gevraagd van zorgprofessionals, cliënten en naasten. Maar tegelijkertijd willen cliënten en naasten meer kunnen beslissen. Ook ontvangen ze graag persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Zelfmanagement kan hier positief aan meewerken. De richtlijn Zelfmanagementondersteuning van SKILZ geeft zorgprofessionals adviezen over hoe zij deze ondersteuning kunnen geven.

Voor wie is deze richtlijn?

De richtlijn is vooral geschreven voor zorgprofessionals die ondersteuning bieden aan cliënten of bewoners in de langdurige zorg. Dit zijn bijvoorbeeld helpenden, verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en ondersteuners. De richtlijn is geschikt voor de ouderenzorg én gehandicaptenzorg.

Bij de downloads op deze pagina vind je de richtlijn Zelfmanagementondersteuning. Naast de volledige richtlijn is er ook een verkorte versie beschikbaar. Als laatste vind je bij de downloads ook een informatiekaart voor cliënten en naasten.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze richtlijn of andere richtlijnen? Neem dan eens een kijkje op de website van richtlijnenlangdurigezorg.nl.

Downloads