Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Organisatie / Uitgever

Free Learning

E-learning verzorgend wassen

Gepubliceerd op: 16-07-2013

In deze e-learning van Free Learning leren zorgmedewerkers aan de hand van 18 prikkelende vragen wat verzorgend wassen is en wat de voordelen ervan zijn. De tweede module gaat over hoe verzorgend wassen maximaal kan worden benut om zo het dagelijkse wassen van cliënten tot een zinvolle activiteit te maken.

Ook doen ze ideeën op hoe ze het verzorgend wassen kunnen inzetten en bevat de module veel informatieve filmpjes en tips. De test is vooral handig om verzorgend wassen op de juiste manier te leren uitvoeren. De e-learning duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt hier ook accreditatiepunten voor krijgen. 

E-learning: Meer doen met verzorgend wassen

In de tweede module leer je hoe je verzorgend wassen maximaal kunt benutten om zo het dagelijkse wassen van cliënten tot een zinvolle activiteit te maken, in plaats van ‘alleen’ het wassen om schoon te maken. De module is vooral bedoeld voor zorgverleners die werken met oudere, mogelijk dementerende cliënten met bijvoorbeeld angst voor water en weinig energie. ‘Meer doen met verzorgend wassen’ zit vol met mooie films die je op een verrassende manier laten zien wat er allemaal voor deze doelgroep mogelijk is. Deze module bestaat uit 20 vragen, en je hebt er ongeveer een half uur voor nodig. 

Beide e-learnings zijn met financiering van Veilig Werken in de Zorg door gehandicaptenzorgorganisatie Gemiva ontwikkeld in samenwerking met LOCOmotion en Free Learning. Ze zijn aanvankelijk ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg, maar ook prima te gebruiken voor de ouderenzorg, bijvoorbeeld met mensen met dementie.