Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Zomerkamp Breinspoken 2023 // 23/02/2023

Na het mooie succes van het zomerkamp Breinspoken in 2022, komt er een herhaling in 2023. Een lotgenotenbijeenkomst voor kinderen met een ouder met dementie op jonge leeftijd en de gezonde ouder. Ervaringen delen met elkaar in een omgeving die zorgt dat de deelnemers zich ontspannen en prettig voelen.

Voor volwassenen én kinderen

Volwassenen kunnen tijdens het zomerkamp delen hoe zij de afgelopen periode hebben beleefd en overleefd. Gezin draaiende houden, partner verzorgen, kinderen opvoeden, zorgen voor inkomen, mantelzorg voor ouders/schoonouders en heel af en toe iets voor jezelf hebben. Kinderen die voor het eerst delen wat het betekent om een vader/moeder te hebben met dementie.

Iedereen leek elkaar al jaren te kennen

Begeleiding bestaat uit zorgmedewerkers van Alzheimercentrum Amsterdam en een aantal vrijwilligers die ervaren zijn in het omgaan met groepen met kinderen (onderwijs, maatschappelijk werk, jongerencoach). Het doel is om de sfeer gemoedelijk en ontspannen te maken voor zowel kinderen als volwassenen. Op die manier ontstaat er snel contact en onderling vertrouwen. In augustus leek het binnen twee uur of iedereen elkaar al jaren kende.

"lk hoef niks uit te leggen, iedereen hier weet wat er bij mij thuis aan de hand is" - een veelzeggende uitspraak van een aantal kinderen.

Zomerkamp Breinspoken 2022

Op de website van Alzheimercentrum Amsterdam vind je de aftermovie van het eerste zomerkamp en het item dat is gemaakt door en voor het Jeugdjournaal. 

Meer informatie over Zomerkamp Breinspoken 2023

Zomerkamp Breinspoken 2023 vindt plaats van 10 tot en met 13 augustus bij Kanoa Outdoor & Events in Zeeland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor vragen en inschrijven kun je contact opnemen met Vivianne Teeuwen, Freek Gillissen en Camar Bohnen via breinspoken@amsterdamumc.nl.

Bekijk de flyer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.