Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Interventie Partner in Balans officieel erkend door Vilans // 16/03/2021

Partner in Balans is door de erkenningscommissie langdurige zorg van Vilans erkend met goede aanwijzingen voor effectiviteit. Partner in Balans is een interventie van Alzheimer Centrum Limburg en Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Partner in Balans is een blended zelfmanagementprogramma gericht op het voorkomen van overbelasting waarin naasten van mensen met dementie (vroege fase) online thematische modules volgen passend bij hun situatie, zoals ‘’acceptatie’’ of ‘’onzekerheden en piekeren’’. Hierbij worden ze begeleid door een zorgprofessional die opgeleid is tot Partner in Balans-coach. Dit kan de eigen casemanager of psycholoog zijn. Elke module bestaat uit een video waarin naasten hun ervaringen over het thema van de module delen, gevolgd door een toelichting met uitleg over het thema, een reflectieopdracht en een stappenplan. Het volgen van Partner in Balans draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van leven en meer zelfvertrouwen.

Partner in Balans heeft modules beschikbaar voor partners van jonge en oude mensen met dementie, voor andere naasten als kinderen, ouders, broers/zussen (UNICITY-project) en Parkinson. In de nabije toekomst komen ook modules voor partners van mensen met FTD beschikbaar. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Partner in Balans? Ga naar onze website of mail ons.