Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Gezocht: deelnemers voor medicijnonderzoek // 04/03/2019

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in klinische studies (trials) met nieuwe medicijnen tegen alzheimer en andere hersenziekten. Het Brain Research Center werkt onder andere nauw samen met het Alzheimercentrum Amsterdam en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Brain research centerEr starten in 2019 meerdere trials. Twee studies bestuderen het effect van geneesmiddelen die via antilichamen de amyloid belasting in het brein verminderen. Deze beide studies hebben geen placebo-arm. Een derde onderzoek onderzoekt de mogelijke neuroprotectieve werking op hersencellen ondanks de aanwezigheid van amyloid in het brein. In dit onderzoek is 50% kans op een placebo.

Kent u als behandelaar iemand die mogelijk geschikt zou zijn voor deelname aan één van onze klinische trials? Dan horen zij het uiteraard graag, ook wanneer meer informatie gewenst is!

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.brainresearchcenter.nl Het kantoor in Amsterdam is te bellen op 020-3017170. Voor het kantoor in Den Bosch kunt u bellen naar 073-2004111.