Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Reflecteren met de hand

Heb je met je team ontregeld? Met als resultaat meer persoonsgerichte zorg, minder werkdruk of meer werkplezier? Of alle drie? Tijd om samen terug te blikken en te reflecteren op het proces. Ontdek met deze hand(ige) werkvorm de leerpunten voor een volgende keer! 

Ontregelen is een interessant proces waar je met elkaar van kunt leren. Wellicht heeft je team een lijstje in de prullenbak gegooid. Of een proces verbeterd, of een heel ontregeltraject gedaan waar je allerlei punten hebt aangepakt. Kijk terug en neem de lessen mee!

Blijvend ontregelenReflecteren met de hand


Doel

Leerpunten ontdekken over het ontregelproces door samen te reflecteren. Dit kan een lijstje, een proces of een compleet traject zijn geweest. 


Hoeveel tijd kost het?

30 minuten


Voor wie?

Medewerkers die betrokken zijn geweest bij het ontregelvraagstuk.


Aan de slag met reflecteren

 

Kijk hier ook eens naar

  • Eerst weten bij welke registraties of processen jullie regeldruk ervaren? Start dan met de toolkit Minder papier, meer tijd voor zorg.
  • Weet je al welk vraagstuk je op gaat pakken? Zoek je alleen nog naar een manier om de achterliggende oorzaken te ontdekken? Gebruik dan de Visgraatmethode.
  • Wil je een concreet klein punt oppakken met je team? Ga dan aan de slag met de werkvorm Ontregelen in een uurtje. Zo zorg je dat de energie op het ontregelen goed blijft.

Terug naar de homepage


 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.