Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Klaar voor de start?!

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor aan de slag gaan met regeldruk en ontregelen. Leer daarom van de kennis en ervaring die er al is. En check wat en wie je absoluut nodig hebt om te kunnen starten. Wie weet vind jij ook niet alles duidelijk over regeldruk en ontregelen. Of je krijgt er vragen over. Ontdek hoe het echt zit en ga goed van start!

Werkvormen en handvatten 

Blijf duurzaam ontregelen met onderstaande werkvormen en handvatten. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.
Ontregelaanpak

Hoe begin je met ontregelen? Op deze pagina lees je in korte stappen hoe je begint met ontregelen dankzij een plan van aanpak.


Checklist

Wie en wat heb je absoluut nodig om te starten?


Vragen en antwoorden

Lees hier de vragen en antwoorden over ontregelen en regeldruk


Tips en inzichten over aanpak regeldruk 

De belangrijkste tips en inzichten uit de praktijkgerichte onderzoeken (ontregellabs) vind je terug in een duidelijke praatplaat. 


Beren op de weg

Krijg inzicht in mogelijke obstakels die je tijdens het ontregelen tegen kan komen. En maak een plan hoe je hiermee om kunt gaan. 


Ontregelen of regeldruk voorkomen 

Bij ontregelen kun je kijken hoe je regeldruk vermindert. Je kunt ook kijken hoe je regeldruk voorkomt door te werken vanuit de behoeften van zorgmedewerkers. Dat vraagt wel een andere mindset, organisatiestructuur en werkwijze dan bij ontregelen. Een start kan zijn om er al eens mee te experimenteren. Ga jij de aanpak samenstellen? Beslis dan in hoeverre je gaat voor ontregelen en, of voor regeldruk voorkomen. En wat het beste past bij waar je organisatie nu staat.

Inspiratie nodig?

 

Terug naar de OntregelBlik


 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.