Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Verbeteren doe je zo

Webinars over kwaliteitsverbetering zorg

Goede zorg kost tijd. Hoe deel je de beschikbare tijd het beste in? In het najaar 2015 vonden drie webinars plaats die je alsnog kunt bekijken. Hoe kun je als organisatie efficiënter werken? Uiteindelijk blijft er dan meer tijd over voor waar je het als zorgmedewerker voor doet: goede zorg voor de cliënt. In 3 keer een half uur leer je hoe je met minder inspanningen hetzelfde resultaat bereikt. 

Stan JanssenElke dag een beetje beter

Elke dag loop je als zorgmedewerker tegen dingen aan die je belemmeren om je werk optimaal te doen. Bijvoorbeeld dat je op zoek moet naar hulpmiddelen, omdat een collega ze op een andere plek heeft neergelegd dan gebruikelijk. Deze webinar helpt je om dit soort verspilling op je werk te herkennen én samen met collega’s aan te pakken. Stan Janssen (expert Betaalbare zorg en kwaliteit van Vilans) vertelt in het webinar ‘Elke dag een beetje beter’ over de belangrijkste principes van de Leanfilosofie die je hierbij kunnen helpen. Zo houd je meer tijd over voor datgene waar het om gaat: goede zorg voor cliënten.

Heb je de live uitzending gemist?
Bekijk alsnog het online webinar 'Elke dag een beetje beter'

Else StapersmaSlim zorgen

Else Stapersma (projectleider ) vertelt in het webinar ‘Slim zorgen’ hoe je onnodige zorghandelingen opspoort en terugdringt. Ze presenteert 12 zorghandelingen waar alternatieven voor zijn of die afgeschaft kunnen worden. Daarnaast licht ze de belangrijkste principes en het stappenplan van Slim zorgen toe. Tot slot vertelt ze over de ervaringen van zorgorganisaties die aan de slag gingen met Slim zorgen.

Heb je de live uitzending gemist?
Bekijk alsnog het online webinar 'Slim zorgen'

Sabina MakWeg met de registratielast

Sabina Mak (projectleider terugdringen registratielasten bij Vilans) geeft samen met de gezondheidsjuristen Wim Wickering en Linsey Schaftenaar van de Zorg Zaken Groep, in het webinar ‘Weg met de registratielast’ een toelichting op de oorsprong van de registraties en een aantal veelvoorkomende misverstanden. Mak presenteert kort een aanpak waarmee je als organisatie aan de slag kan om registraties die je jezelf opgelegd hebt op te ruimen. Bekijk ook het

Heb je de live uitzending gemist?
Bekijk alsnog het online webinar 'Weg met de registratielast'

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]