Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Vernieuwend zorgen

JustoCat

De JustoCat is ontwikkeld als alternatief voor echte huisdieren. Hij heeft dezelfde grootte, hetzelfde gewicht, spint en miauwt en reageert op aanrakingen. JustoCat roept positieve herinneringen op, hierdoor voelen dementiepatiënten zich beter.


Voor wie is JustoCat geschikt

Voor mensen met dementie of autisme die van katten houden. De kat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, vooral voor mensen in een verder gevorderd stadium van dementie.

Praktische informatie

  • Kosten € 1.566,95
  • Website leverancier
  • De vacht van de robotkat is wasbaar op 40 graden.
  • Elke kat wordt geleverd met twee wasbare vachten.

Ervaringen uit de werkplaats

In de werkplaats is de JustoCat uitgeprobeerd bij Savant Zorg. De Justocat werd als prettig ervaren door de cliënt die hem uitprobeerde. De kat is erg zacht en kan daardoor goed vastgepakt worden. Deelnemers aan de werkplaats vinden het aannemelijk dat contact met de kat tot meer rust leidt. Ze zijn benieuwd of verminderde onrust door het gebruik van deze kat ook leidt tot minder medicatiegebruik. Dat zal de praktijk moeten uitwijzen.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]Reacties

erwin vennik 3/9/2018

Wij zijn de Nederlandse importeur van de robotkat. De JustoCat is inmiddels in tientallen Nederlandse zorginstellingen in gebruik. Kijk voor een filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=j3UR5t9-4X4