Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Vernieuwend zorgen

Espria Expeditie

In 2015 komt de Espria Expeditie langs bij alle Espria zorgorganisaties om te ontdekken hoe zorgmedewerkers invulling geven aan het nieuwe werken in de zorg. De Espria Expeditie wil positieve verhalen over kleine veranderingen met mooi resultaat ophalen.

De zorg is onderhevig aan veel veranderingen. Volgens Espria was zorg tot op heden gericht op het behandelen en ondersteunen van cliënten met gezondheidsproblemen. Maar Espria wil, in plaats van die focus op gezondheidsproblemen, veel meer kijken naar wat mensen belangrijk vinden in hun leven en waar ze blij van worden: in plaats van kijken naar 'wat heeft u', moet er meer gevraagd worden 'hoe gaat het met u'. Het gaat om wat iemand nodig heeft om zich zo goed mogelijk te voelen, en de kwaliteit van leven te bevorderen. Dit zit vaak al in kleine dingen, kleine dingen die tot grote resultaten leiden. Dit sluit aan bij op Zorg voor Beter.

Video Espria Expeditie

Bekijk de video waarin je ziet wat de Espria Expeditie is en hoe je er meer over te weten komt:

https://youtu.be/xitCwhBnU5g

Zorgconcern Espria

Espria is een zorgconcern dat bestaat uit Evean, Icare, GGZ Drenthe, Zorggroep Meander, De Trans, De Kraamvogel en PartiCura.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]