Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Corona

Voormalig zorgpersoneel mag per direct bijspringen in de zorg 18/03/2020

Verpleegkundigen en artsen van wie de registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018, mogen vanaf woensdag 18 maart per direct weer aan de slag in de zorg. Zij hoeven zich niet opnieuw in het register in te schrijven. De maatregel geldt tot nader order, om in te springen bij de zorg voor coronapatiënten.

Op deze manier hoopt minister Bruno Bruins de zorg een steun in de rug te geven in verband met de uitbraak van het coronavirus. Naast deze maatregel is ook de verplichting tot herregistratie van de medewerkers die nog wel staan geregistreerd, tot nader order opgeschort.

BIG-register

Normaal gesproken zijn zorgverleners verplicht zich iedere vijf jaar opnieuw te laten registreren in het BIG-register. Als je niet langer in dat register staat, mag je officieel geen zorg meer verlenen.

Zorgverleners staan te trappelen

Volgens minister Bruins staan veel oud-zorgverleners te trappelen om bij te springen nu de nood vanwege het coronavirus hoog is. ‘Ik krijg dagelijks signalen binnen van voormalig zorgpersoneel dat zich wil gaan inzetten om het huidige zorgpersoneel te ondersteunen. Ik vind het zeer hartverwarmend dat zo veel mensen willen helpen. Daarom neem ik nu maatregelen om ervoor te zorgen dat zorginstellingen gebruik kunnen gaan maken van de ervaring en kennis van deze voormalig verpleegkundigen en artsen.’

Extra handen voor de zorg

Ook op de website Extrahandenvoordezorg.nl kunnen zorgverleners zich aanmelden om te helpen bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. Op deze speciale pagina kunnen (oud-)zorgprofessionals zich aanmelden. Vervolgens worden zij gematcht aan de personele vraag van zorgorganisaties en het aanbod vanuit het land. Inmiddels hebben al enkele duizenden zorgverleners zich aangemeld.

Nieuwe LinkedIn-groep: hulp (oud)verpleegkundigen bij corona

Er is ook een nieuwe LinkedIn-groep gestart voor 'extra handen aan het bed' bij deze corona-uitbraak. Via de LinkedIn-groep kunnen (oud)verpleegkundigen zich aanmelden om de tekorten ten gevolge van de corona-uitbraak op te vangen. In deze groep wordt informatie geboden voor (oud)-verpleegkundingen die hulp willen bieden. Bekijk de LinkedIn-groep: (oud)verpleegkundigen helpen bij corona

Speciaal vacatureplatform in de strijd tegen coronavirus

Vanwege de vraag naar extra zorgpersoneel is er op 16 maart een speciaal vacatureplatform gelanceerd. Zorginstellingen kunnen daar gratis vacatures plaatsen voor extra personeel. 

Deze vacatures worden getoond op 10 verschillende banenplatform zoals Verpleegkundigenbanen.nl en Verzorgingbanen.nl. Zorgverleners kunnen zich op het platform ook aanmelden voor een vacature-alert. Zij ontvangen vervolgens dagelijks per e-mail vacatures in de regio naar voorkeur. 

Het nieuwe vacatureplatform is een initiatief van Medisch Contact, De Geneeskundestudent, KNMG, Cross Media Nederland en IT-partner Blue Skies Information Services.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]