De toolbox is niet verplichtend, de hulpmiddelen zijn er om de onderbouwing van de indicatie te ondersteunen. Je kunt de toolbox inzetten bij het verzamelen van gegevens om te komen tot een diagnose. Ook kunnen de hulpmiddelen je helpen bij het herindiceren of evalueren van zorg.
Bekijk de Toolbox Indicatieproces
30 thema’s
Op basis van onder meer bronnenonderzoek en gesprekken met experts zijn er 50 thema’s met 170 hulpmiddelen geselecteerd. Deze zijn beoordeeld op bepaalde criteria zoals beschikbaarheid via het internet en bruikbaarheid in de praktijk. Uiteindelijk bleven er 30 thema’s en 70 hulpmiddelen over. Deze thema’s zijn in de toolbox geordend in 6 dimensies zoals mentaal welbevinden en dagelijks functioneren. Per thema zijn er zo’n 1 à 3 hulpmiddelen, zoals pdf’s en apps.
Testfase
De toolbox is nu beschikbaar als testversie. Deze wordt in de praktijk getest door een panel van wijkverpleegkundigen uit verschillende organisaties en ZZP'ers. Hierna zal de feedback worden verwerkt en wordt de toolbox beschikbaar gesteld voor alle wijkverpleegkundigen in Nederland. In eerste instantie via de website van V&VN, in de loop van 2018 zal de toolbox ook als app beschikbaar zijn.