Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vernieuwend zorgen

Video: Technologie in de ouderenzorg 25/11/2019

In de ouderenzorg worden steeds meer technologische hulpmiddelen ingezet. In welke vormen allemaal? In de video zie je welke informatie over technologie Zorg voor Beter je te bieden heeft.

Bekijk de video:

https://www.youtube.com/watch?v=ysTH54c3Vco

eHealth implementeren

E-consults, schermzorg, online patiëntendossiers, wearables en gezondheidsapps. Al deze eHealth-toepassingen staan tot onze beschikking om de gezondheid en de zorg te verbeteren. Hoe zet je eHealth in?

Robots in de zorg

Maak kennis met 10 robots voor de zorg die zijn uitgeprobeerd in de werkplaats ‘Zinvolle robotica in de zorg’ van Zorg voor Beter. Bekijk de video's, praktische informatie en ervaringen met elke robot.

Technologie en dementie

Technologie kan helpen om het leven voor mensen met dementie (en voor hun omgeving) aangenamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan apps, beeldbellen, alarmeringssystemen of medicijndispensers met controle op afstand.

10 tips voor hygiënisch smartphone- en tabletgebruik

In de zorg worden smartphones en tablets steeds meer gebruikt. Wanneer en hoe vaak moet je je smartphone en tablet schoonmaken? Welke regels kun je hiervoor maken met je team? Deskundigen infectiepreventie geven 10 tips.

Hoe ga je hygiënisch om met knuffelrobots?

Veel (knuffel)robots worden vaak in groepsverband gebruikt. Hoe zit dat dan met de hygiëne? Hoe kun je de vacht van een knuffelrobot het beste schoonmaken? Of moet je de robot terugsturen naar de leverancier zodat zij de vacht kunnen vervangen?  
Lees het antwoord op deze vraag uit de praktijk