Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Corona

Corona en regeldruk: wat zijn de effecten? 01/07/2020

Veel zorgregels zijn tijdens de coronacrisis versoepeld. Nu het hoogtepunt van de crisis achter ons ligt, zijn wij benieuwd naar jouw ervaring met regeldruk ten tijde van de crisis. Vul de poll in.

Vanwege de coronacrisis hebben verschillende zorgtoezichthouders besloten om zorgmaatregelen te versoepelen. Hoe zit dat in jouw organisatie? Merk jij meer regelruimte in jouw werk? We zijn benieuwd. Vul de poll in en laat weten hoe jij de regeldruk ervaart tijdens de coronacrisis.

Vul de poll in

Vul hieronder de poll in en kies het antwoord dat het best bij jou past. 
Wat zijn de effecten van de coronacrisis op regeldruk?

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Marie Peters 10/7/2020

Verzorgende 3-ig in de wijkzorg.

Regeldruk is bij ons niet veranderd, wel meer zorgen om cliënten die zelf afschalen en hun mantelzorgers


Heleen Reinders 7/7/2020

ik ben zelf onderzoeker en geen zorgverlener. Maar wat mij opviel is dat enerzijds sommige 'regels' onbelangrijk leken, zoals bijv. afspraken over werktijden, maar dat m.n. als het gaat om persoonsgerichte zorg er heel veel regels bij kwamen. Het voldoen aan wensen en behoeften van patiënten kwam enorm onder druk te staan en dat heeft mij erg verbaasd.


D.Kunst 4/7/2020

Persoonlijk vindt ik het heel erg jammer dat we bepaalde administratieve handelingen weer met terugwerkende kracht (verplichte handtekeningen) in het systeem moeten zetten.