Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Tijd voor zorg

Wat zou jij doen met een uur extra werktijd? 28/11/2019

In de zorg komt de beleving van tijdsdruk veel voor. Tijdsdruk is in de zorg te definiëren als de beleving van medewerkers dat zij in verhouding tot de beschikbare tijd te veel taken hebben en tekortschieten om deze te doen. Oftewel: 'Ik moet teveel doen in te weinig tijd.'

Bijdrage van Gabriëlle Verbeek

Veel mensen hebben de ervaring dat zij altijd tijd tekort komen. Dat is een vervelend gevoel. Het kan aan je knagen dat je daardoor aan belangrijke dingen niet toe komt. Tijd voor de cliënt of voor jezelf. Tijd voor vernieuwingen in de zorg. Of om het bestaande werk beter te doen. Als je niet toekomt aan wat je echt belangrijk vindt, kan dat je tevredenheid over je werk aantasten. Je komt in een negatieve spiraal. Het wordt allemaal steeds zwaarder en je ziet steeds slechter waar je het allemaal nog voor doet.

Kern van je werk

Die spiraal kan je ook weer de andere kant op krijgen, door te zoeken naar de kern van je werk. Naar datgene wat waarde heeft en waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld omdat je ziet dat het heel goed is voor je cliënt. Of je er zelf een kick van krijgt en met energie naar huis gaat, na een volle werkdag.

Vul de poll in

Waar kom jij nu te weinig aan toe, terwijl je dat wel heel belangrijk vindt? Wat zou jij doen met een uur extra per dag? Laat het ons weten door onderstaande poll in te vullen!

De uitslag van deze Tijdpoll gaan we verwerken. In een nieuw bericht delen we de ideeën die uit de Tijdpoll komen. Geef hieronder jouw oplossing door. Daar kunnen we samen van leren. Onder de beste inzendingen verloten we een Tijdspel, voor jou en je team.

Tijd in de zorg

In het thema Tijd voor zorg verzamelen we goede voorbeelden en praktische werkvormen om beter om te gaan met tijd in de zorg. Bekijk ook deze pagina voor het aanpakken van tijdvreters in de zorg.
Ga naar het thema

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]