Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Dementie

Nieuw: podcasts over dementie 26/08/2019

Casemanager dementie Kiek Alkemade vertelt in twee podcasts over het werk van de casemanager en de problemen waar zij mee te maken krijgen. Ze geeft ook tips: ‘Doe wat je zegt en beloof alleen wat je kunt waarmaken. En vier de kleine stapjes’.

podcast dementieIn twee podcasts geeft Kiek Alkemade, casemanager dementie, antwoord op vragen van Kiyomid van der Veer, adviseur van Dementiezorg voor Elkaar. Welke uitdagingen kom je tegen? En wat zijn de mooie kanten van dit beroep? Casemanager Kiek praat je bij!  

Vertrouwen opbouwen

De eerste podcast gaat over het opbouwen van vertrouwen. Hoe win je het vertrouwen van cliënten, hun naasten en collega-professionals? Kiek Alkemade: ‘Vertrouwen is de basis van de start van het casemanagement. Je gaat met elkaar soms een jarenlang traject aan, dan is het heel belangrijk dat je van elkaar op aankunt.

Samen beslissen

In de tweede podcast komt samen beslissen aan bod. Hoe doe je dat, wie heb je daarbij nodig en wat doe je als de belangen erg uiteenlopen. ‘Probeer op dezelfde golflengte te komen, weet wie je ondersteunt en begeleidt, verdiep je in het levensverhaal, want dan kun je het beste advies en tips geven. Als je weet wie degene is tegenover je, dan is het zoveel gemakkelijker om een volgende stap te zetten,’ adviseert Kiek Alkemade.

Beluister de podcasts op Dementiezorg voor Elkaar 

Luisteren via de app SoundCloud

Tip voor het luisteren op je mobiel: download de gratis app SoundCloud. De app biedt allerlei handige gebruikersmogelijkheden, bijvoorbeeld een podcast opslaan, later beluisteren, als je onderweg bent afspelen met je beeldscherm uit en meer. 

Meer podcasts over dementie? 

Ben je enthousiast over podcasts en heb je suggesties voor meer afleveringen? Laat het ons weten via Dementiezorg voor Elkaar

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]