Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Onderwijs

Vergroot je kennis over verward gedrag met deze kennisbundel 01/02/2019

Kennis over verward gedrag wordt steeds belangrijker. De kennisbundel ‘Verward in de wijk’ biedt hulpverleners veel informatie over ziektebeelden, de omgang met verward gedrag en organisatie van zorg. De eerste pilotversie is nu online beschikbaar.

In de kennisbundel lees je onder meer hoe je ziektebeelden die kwetsbaarheid en verward gedrag bij mensen veroorzaken kunt herkennen en begrijpen. Ook de organisatie van zorg voor mensen met verward of onbegrepen gedrag komt aan bod (denk aan landelijke wet- en regelgeving, die regio’s of gemeenten verder zelf invullen). Zo ondersteunt deze kennisbundel je bij de organisatie van zorg in eigen wijk of buurt en biedt het handvatten om samen te werken met zowel formele als informele zorgverleners. Uiteraard kom ook het gedrag zelf aan de orde: het gedrag van verwarde mensen maar vooral ook de reacties van de zorgprofessional zelf.

Wat zijn jouw ervaringen?

De samenstellers willen graag weten hoe de kennisbundel wordt gebruikt en wat de ervaringen zijn. Zij nodigen daarom hulpverleners, docenten en studenten uit hun ervaringen te delen. Op basis daarvan wordt de kennisbundel eventueel aangepast en de definitieve versie in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar gesteld.

Hoe deel je je ervaringen?

Je kunt je ervaringen op twee manieren met ons delen:

  • Stuur je feedback over de kennisbundel naar Tamara Streng (t.streng@vilans.nl)
  • Of neem deel aan de bijeenkomst over ‘Verward gedrag in de wijk’ in het voorjaar van 2019. Tijdens deze bijeenkomst wisselen deelnemers ervaringen uit en evalueren zij het gebruik van de kennisbundel. Als je me wilt doen, neem dan ook contact op met Tamara Streng (t.streng@vilans.nl).

De kennisbundel is ontwikkeld door SBW (Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde), Hogeschool Rotterdam HBO-V opleiding, Laurens, Movisie en Vilans. In het project Verward in de wijk werkten zij samen om de zorg voor verwarde mensen inhoudelijk te versterken. De kennisbundel is één van de resultaten.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]