Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Goed in gesprek

Free-learning Goed in gesprek vernieuwd 23/04/2019

Als zorgverlener ben je voortdurend in gesprek. Met cliënten, collega’s, mantelzorgers of familie en vrienden van je cliënten. Goede gesprekken zijn belangrijk. Je werk wordt er leuker van en de zorg beter. Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat? En hoe kan het beter? Met de vernieuwde gratis Free-learning Goed in gesprek leer je beter communiceren in de zorg. De inhoud sluit aan bij het thema Goed in gesprek op Zorg voor Beter.

Vernieuwd

De Free-learning Goed in gesprek is vernieuwd en bevat de belangrijkste onderdelen van de oude Free-learnings Goed in gesprek 1 en 2. Goed in gesprek 2 is hiermee vervallen. Deze waren al een groot succes. Meer dan 60.000 deelnemers behaalden reeds het certificaat dat je krijgt als je hem hebt gehaald!

In de e-learning gaat het over het voeren van een goed gesprek. Hoe aandachtig ben je en sluit je écht aan bij de ander, ook non-verbaal? Hoe goed luister je of vul je gemakkelijk in voor een ander? Stel je veel open vragen, of juist gesloten of suggestief?. Ook is er aandacht voor het elkaar aanspreken: hoe geef je een compliment of feedback? De e-learning sluit aan bij de kwaliteitskaders in de zorg.

22 vragen over praktijksituaties

In de e-learning leer je door 22 vragen te beantwoorden over praktijksituaties. Je ziet filmpjes met duidelijke voorbeelden wat wel en niet werkt in een gesprek. Na het beantwoorden van een vraag, krijg je meteen een toelichting henry mostert communicatie zorgbij het goede of foute antwoord, waardoor je er direct van leert. Dat maakt het doen van deze e-learnings zo leuk! Henry Mostert, expert Goed in gesprek die de e-learning gemaakt heeft: ‘De e-learning is heel laagdrempelig, en dus geschikt voor verzorgenden, verpleegkundigen en woonbegeleiders.’ Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Je kunt de modules ook op een tablet of smartphone doen.

Accreditatiepunten voor beroepsregister

Voor de module kun je 1 accreditatiepunt halen voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden van V&VN (4 euro administratiekosten).

Voor zelfstudie en opleidingen

De e-learning kan gedaan worden als zelfstudie, maar kan ook goed in opleidingen gebruikt worden. Bekijk meer dan 40 vrij toegankelijke e-learnings op www.free-learning.nl, een platform van LOCOmotion en Vilans.

Download brochure Goed in Gesprek

De e-learning sluit aan bij het Thema Goed in gesprek op Zorg voor Beter. De inhoud van de e-learning en het Thema Goed in Gesprek staat beschreven in de Brochure Goed in gesprek (pdf, 40 pag) die gratis is te downloaden (wel registreren).

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]