Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Digitale zorg

E-health opschalen? Vraag subsidie aan! 11/08/2022

Wil jouw zorgorganisatie mooie stappen zetten met e-health? Dan is er goed nieuws: de Stimuleringsregeling E-health Thuis is heropend. Je kunt tot eind 2022 een aanvraag doen.

Dankzij e-health krijgen patiënten en cliënten meer eigen regie en kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Bovendien kunnen organisaties kostbare tijd van zorgmedewerkers besparen en ze inzetten op plekken waar zij onmisbaar zijn.

Wat is de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)?

De SET is bedoeld voor bestaande e-health toepassingen die ondersteuning of zorg thuis mogelijk maken. Door e-health beter én meer te gebruiken kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of een beperking langer thuis blijven wonen, met een grotere kwaliteit van leven.

Nieuw bedrag aan subsidie

Eind 2021 sloot de SET na drie jaar. Maar door het grote succes ervan heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opnieuw geld vrijgemaakt. Dit betekent dat je nu een aanvraag kunt indienen. Er is een bedrag van in totaal 12,5 miljoen euro beschikbaar en de regeling staat open tot en met 31 december 2022.

Mooie resultaten van SET-aanvragers

Sinds 2019 zijn er inmiddels veel mooie resultaten geboekt. Deze resultaten en ervaringsverhalen vind je in dit digitale magazine van ZonMw. Lees hoe de SET andere zorgorganisaties geholpen heeft én wat de SET misschien voor jouw organisatie kan betekenen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.