Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Regeldruk

Save the date: digitale schrapsessie 01/09/2020

Wil je samen met je team werken aan minder regeldruk in jouw organisatie? Zodat je meer tijd overhoudt voor de cliënt? Zet dan 14 september vast in je agenda en doe mee aan de Schrap- en snapmail en ga aan de slag!

Vanwege corona kunnen de fysieke schrapsessies helaas niet doorgaan. Om toch met je team samen te kunnen werken aan minder regeldruk bieden we daarom digitale schrapsessies aan.  

Gevarieerde groep

In de digitale schrapsessie werk je in een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers, teamleiders, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, ICT-medeweker en managers. Deze gevarieerde groep is waardevol omdat je zo draagvlak creëert door de hele organisatie.  

Noteer 14 september in je agenda

Vanaf maandag 14 september kun je starten. Je bepaalt samen met je team wanneer je begint. In de tussentijd kun je alvast je team samenstellen! Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Eenvoudige manier

Met de schrap- en snapmail ga je stap voor stap aan de slag met de toolkit 'Minder papier, meer tijd voor zorg'. Deze methode helpt je om op een eenvoudige manier (onnodige) registraties op te sporen, efficiënter in te richten of af te schaffen.  

Je ontvangt vier mails van ons met opdrachten. Deze kun je makkelijk combineren met je werk. 

Stel een team samen en ga met elkaar in gesprek over administratieve lasten en ontdek de mogelijkheden om de regeldruk te verminderen! 

Gluren bij de buren 

Tip: zorg dat je 3 weken voor de Gluren bij de buren sessie bent gestart aan de schrap- en snapmail. 

Ben je benieuwd hoe andere organisaties de regeldruk aanpakken? En wat hun tips en ervaringen zijn? Schrijf je dan ook in voor een van de twee gratis digitale ‘Gluren bij de buren’ bijeenkomsten. Tijdens die middag krijg je tips en inzicht in elkaars plan van aanpak. 

  • 3 november 13:00 - 14:30 uur
  • ​Half november 13:00 - 14:30 uur

Je kunt zelf kiezen welke dag je wilt deelnemen aan de Gluren bij de buren sessie. Maar wees er snel bij, er kunnen maximaal 6 teams per bijeenkomst deelnemen.  

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.