Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Corona

CoronaWegwijzer helpt verpleeghuizen bij volgen richtlijnen 19/06/2020

Het coronavirus heeft grote invloed op het leven en werken in het verpleeghuis. Welke maatregelen zijn van toepassing op de verpleeghuiszorg? En hoe ga je hier het beste mee om? Het Vilans-programma 'Waardigheid en trots op locatie' maakte de CoronaWegwijzer, een handreiking waarmee een verpleeghuis kan nagaan of de organisatie ingericht is volgens de coronarichtlijnen en -kennis.

Met de wegwijzer krijgt een organisatie bijvoorbeeld ook in beeld of het voldoende is voorbereid op het afschaffen van de bezoekregeling en op een eventuele uitbraak van een tweede golf.  

De wegwijzer bestaat uit 14 onderdelen. Zoals preventie en persoonlijke bescherming, het testbeleid en dagbesteding en vrijwilligers. Per onderdeel lees je wat de actiepunten zijn voor de organisatie en vind je links naar officiële richtlijnen, draaiboeken, tools en praktijkvoorbeelden.

Leeswijzer

Je kunt de CoronaWegwijzer versie 10-02-2021 (xlsx) en de begeleidende leeswijzer ook downloaden (als Excelbestand) en invullen voor je eigen organisatie. 

Let op: zowel de online versie van de CoronaWegwijzer als de downloadbare versie zullen regelmatig een update krijgen. Raadpleeg dus bij gebruik van de CoronaWegwijzer als gedownload bestand, regelmatig of er een update van het bestand is.

Initiatief

De wegwijzer is tot stand gekomen binnen de kenniscoalitie Leren van elkaar, onder regie van het Vilans-programma Waardigheid en trots op locatie, met input van de academische werkplaatsen ouderenzorg, ActiZ, GGD Nederland en de regionale zorgnetwerken ABR.

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Dan kun je deze mailen naar Jennie Mast.

Corona-ondersteuning

Naast de wegwijzer biedt Waardigheid en trots op locatie ook hulp bij urgente coronavraagtukken. Verpleeghuizen kunnen zich aanmelden voor corona-ondersteuning. Deskundige coaches staan klaar om te helpen.

Aanmelden

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]