Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Mondzorg

Campagne ‘De Mond Niet Vergeten’ van start 18/10/2021

Nederlanders worden steeds ouder en leven langer zelfstandig. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van de mondverzorging. Ook het bezoek aan de mondzorgprofessional neemt af met het klimmen der jaren. Hierdoor kunnen gebitsklachten en problemen in de mond toenemen. Aandacht voor dagelijkse mondverzorging is daarom van groot belang.

Stichting De Mond Niet Vergeten! start daarom op 18 oktober een campagne om meer aandacht te vragen voor mondverzorging bij ouderen. Deze campagne richt zich direct op ouderen en hun mantelzorgers. De campagne duurt tot begin december.

Toolkit

Voor deze campagne stelde de Stichting De Mond Niet Vergeten! een speciale toolkit samen. In deze toolkit vind je verschillende promotiematerialen. Daarnaast kun je op de campagnewebsite een test over mondzorg doen. 

Mondzorg op Zorg voor Beter

In het thema Mondzorg op Zorg voor Beter geven we je allerlei praktische informatie over het geven van goede mondzorg. Wat betekent goede mondzorg in de praktijk? En hoe kun je goede mondzorg in de zorginstelling implementeren?
Bekijk het thema

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.