Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Praktijk en onderzoek: Wie wil meedenken over preventie? // 06/10/2020

Om te zorgen dat de resultaten zo goed mogelijk toegang vinden tot de praktijk, zet NCDC een gebruikerscommissie op. In deze commissie nemen wij ook graag een geheugenpoli-professional op. Bent u de persoon die we zoeken?

De gebruikerscommissie levert input voor relevante wetenschappelijke vraagstellingen, bewaakt voortgang, denkt mee over disseminatie van resultaten, en over strategieën voor implementatie in de toekomst.

Doelstellingen

Met financiële steun van ZonMw-Memorabel hebben negen Nederlandse cohortstudies de krachten gebundeld om cognitieve achteruitgang en dementie te bestuderen. Dit recent gevormde Nederlandse Consortium van Dementie Cohorten (NCDC) heeft als doel om aanwijzingen voor de preventie en behandeling van dementie te vinden. Hoofddoelen van het project zijn om de invloed van leefstijl, metabole en genetische factoren, vasculaire- en amyloïde pathologie op de ontwikkeling van cognitieve achteruitgang en dementie te bestuderen. Het NCDC-consortium bekijkt ook wat de impact van deze factoren is op populatieniveau en zal bijdragen aan het ontwerpen van richtlijnen voor grootschalige preventie trials.

Meld u aan door een bericht te sturen naar geheugenpolinetwerk@gmail.com.