Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Werkgroepen NGN, wie denkt met ons mee? // 16/03/2020

Vanuit het NGN starten drie nieuwe werkgroepen. De werkgroepen komen een aantal keren per jaar bij elkaar en houden daarnaast contact per mail. Heeft u belangstelling om deel te nemen aan een van deze werkgroepen? Meld u dan aan via NGN@vilans.nl!

Werkgroep Dementievriendelijk ziekenhuis

Missie van de werkgroep: vanuit de geheugenpoliklinieken in Nederland een beweging op gang brengen in de eigen ziekenhuizen naar betere zorg voor mensen met dementie die in het ziekenhuis op verschillende afdelingen zijn opgenomen. 

Trekkers van de werkgroep: Jan Driessen, neuroloog Franciscus Gasthuis & Vlietland, en Ruth Pel, onderzoeker bij Vilans


Werkgroep Onderzoek

Missie van de werkgroep:
  1. Zorgen dat onderzoeksresultaten die direct relevant zijn voor de klinische praktijk via het NGN gedeeld worden met de zorgprofessionals op geheugenpoliklinieken.
  2. Onderzoekers die op zoek zijn naar zorgprofessionals en/of patiënten voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek in contact brengen met geheugenpoliklinieken. 
Trekkers van de werkgroep: Femke Bouwman, neuroloog VUmc en Tanja-Anne Hoogendoorn, neuroloog Ziekenhuis Rivierenland

 

Werkgroep Patiënten-informatie 

Missie van de werkgroep: verkennen met patiënten waar hun informatiebehoefte ligt m.b.t. geheugenpoliklinieken, bijvboord informeren over welke geheugenpoliklinieken er in Nederland zijn, hoe zij te werk gaan.

Trekkers van de werkgroep: Vincent Vanneste, specialist ouderengeneeskunde, Stichting Groenhuysen en Hester van der Kroon, geriater Spaarne Gasthuis