Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Toolbox voor zorgprofessionals boordevol dementieproof informatie // 09/09/2019

In Nederland zijn ruim 350.000 mantelzorgers die zorgen voor iemand die te maken heeft met dementieproblematiek. Dit aantal neemt in de toekomst alleen maar toe. Omdat mensen langer thuis blijven wonen. Gedragsverandering, een verstoord dag- en nachtritme en achteruitgang persoonlijke verzorging zijn aanleiding om hulp in te schakelen van professionals. En naarmate de ziekte vordert, is er steeds meer ondersteuning nodig, ook op het gebied van persoonlijke verzorging. Voor veel verpleegkundigen werpt dit de vraag op: hoe breng ik lastige onderwerpen ter sprake bij cliënten en mantelzorgers?  


Mens-waardige zorg

Voor mensen thuis is er weinig praktische informatie te vinden over persoonlijke verzorging. Daarom is de website www.mens-waardig.nl in het leven geroepen. Een plek waar professionals naar door kunnen verwijzen. Zodat mantelzorgers (54% voelt zich zwaarbelast, 3% zelfs overbelast) de beste hulp krijgen bij lastige onderwerpen zoals toiletgang en incontinentie, persoonlijke hygiëne en verzorging. Om zo lang mogelijk thuis menswaardig te kunnen zorgen.  

Nederland dementievriendelijk maken

Door het delen van menswaardige tips wil Abena een bijdrage leveren aan het dementievriendelijk maken van Nederland, en mantelzorgers ondersteunen in hun zorgtaak. Ook willen zij zorgprofessionals helpen de beste hulp te bieden. Met praktische informatie en tools om mantelzorgers op weg te helpen. Deze tools hebben zij gebundeld in een handige toolbox. Zodat professionals onderwerpen zoals incontinentie makkelijker bespreekbaar kunnen maken.  

Heeft u de toolbox al ontvangen?

Inmiddels ligt de box op veel poli’s bij de post. Mocht u ‘m nog niet hebben ontvangen, vraag de toolbox voor professionals dan aan via de website van Abena.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ook telefonisch contact opnemen met het Abena Adviesteam via 0485-581150.